Volledig scherm
Peter Koelewijn. © Collectie Peter Koelewijn

Album ‘Het beste in mij’ van Eindhovenaar Peter Koelewijn verschijnt opnieuw in luxe versie

EINDHOVEN - De plaat 'Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou’ van Eindhovenaar Peter Koelewijn verschijnt 1 november op cd in een deluxe-editie. Inclusief een niet eerder uitgebrachte Engelstalige versie van de songs.

Volledig scherm
De hoes van het album ‘Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou’ van Peter Koelewijn uit 1977.

De lp uit 1977 geldt als een Nederlandstalige popklassieker. Het album met de hits ‘Je wordt ouder papa’ en ‘KL204 (Als ik God was)’ is al tijden niet meer verkrijgbaar. Op deze plaat ontpopte rocker Koelewijn zich tot een singer-songwriter met vooral introspectieve liedjes. Hij had midden jaren zeventig zijn succesgroep Peter en Zijn Rockets ontbonden en had naar eigen zeggen even genoeg van ‘leuke, maar vrij oppervlakkige liedjes’ als ‘Angeline (M'n blonde sexmachine)’ en ‘Mij oh mij’.

De geboren Eindhovenaar schreef een album vol persoonlijke nummers, veelal ballades. Hij nam de plaat op met gerenommeerde muzikanten als drummer Louis Debij, de gitaristen Lex Bolderdijk en Hans Hollestelle. Jeugdvriend en Eindhovenaar Harry van Hoof verzorgde de piano-partijen en de arrangementen. Zanger en amateurfotograaf Nico Haak tekende voor de cover-foto.

Het album was een succes (nummer 9 in de album-hitlijst), mede dankzij een tv-special voor Veronica.  Platenbaas Freddy Haayen was enthousiast en haalde Koelewijn over de songs op te nemen in een Engelstalige versie. De Eindhovenaar liet de teksten vertalen door de Brit David O'Ryan. Deze versies bleven echter op de plank liggen en komen 1 november voor het eerst uit. De deluxe-versie bevat behalve 2 cd's ook een boekje met het verhaal van het album, opgetekend door Koelewijn-biograaf Tjerk Lammers.