Volledig scherm
VR en augmented reality spelen een rol in de Angstfabriek © Angstfabriek

Angstfabriek opent de deuren op Strijp-S in Eindhoven

EINDHOVEN - Vanaf 21 augustus gaan op Strijp-S de deuren open van een bijzonder gebouwtje: de Angstfabriek. Deze ‘fake fear factory’ speelt op een theatrale manier in op maatschappelijke angsten, bijvoorbeeld voor terreur en klimaatverandering. 

De Angstfabriek is volgens de makers ‘een fictieve plek waar technieken om ons bang te maken en producten die ons veiliger laten voelen worden ontwikkeld, getest en geperfectioneerd’.  Het publiek wordt in kleine groepjes door verschillende interactieve ruimtes geleid en gaat zo ‘undercover’ in de wereld van de angsteconomie.

De Angstfabriek is een project van Stichting Critical Mass i.s.m. de in Eindhoven opererende ‘augmented reality’- specialisten Enversed en decorbouwer Ronald Sponserlee. Verder werkten tekstschrijver Jibbe Willems, theatermakers Davy Pieters en Nastaran Razawi Khorasani en escape room-ontwikkelaars Sherlocked mee aan het project.  


De Angstfabriek is te zien op Strijp-S, naast Plug-in City en het Ketelhuis (Ketelhuisplein 1) van 21 augustus t/m 18 oktober op donderdag- en vrijdagavond en zaterdagmiddag. Tijdens de Dutch Design Week (zaterdag 19 t/m zondag 27 oktober) blijft De Angstfabriek dagelijks open voor DDW-bezoekers.