Volledig scherm
PREMIUM
De Witte Dame in het centrum van Eindhoven. © Kees Martens

Architectenbureau DiederenDirrix: meesters in het herscheppen

Twintig jaar geleden pakte architectenbureau DiederenDirrix de Witte Dame aan. Dat was hun eerste grote transformatieproject. Sindsdien is het herbestemmen van gebouwen heel belangrijk voor het bureau. Aanleiding genoeg om er een boek aan te wijden. ‘Make it anew’ wordt 1 juni gepresenteerd.

Natuurlijk, DiederenDirrix doet ook wel nieuwbouw, maar een heel groot deel van de projecten gaat om het transformeren van bestaand vastgoed. En dat kunnen ze goed. Héél goed. Begonnen in 1998 met de Witte Dame in het stadshart van Eindhoven, heeft het bureau inmiddels een groot aantal gebouwen en complexen nieuw leven ingeblazen. In Eindhoven, maar ook daarbuiten.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De productieve jaren van Van Gogh in Nuenen
    PREMIUM
    Video

    De productie­ve jaren van Van Gogh in Nuenen

    EINDHOVEN – Geboren in Zundert, leerling en student in Zevenbergen en Tilburg, brengt Vincent van Gogh zijn meest productieve tijd in Brabant door in Nuenen. Twee jaar werkt hij er, van december 1883 tot november 1885. Hij schildert en tekent er vooral wevers en boeren. Die zijn ook te zien op de tentoonstelling Van Goghs Intimi die vandaag, zaterdag, opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.