Volledig scherm
De Eindhovense band capcap...cap. © capcap...cap

Band capcap...cap uit Eindhoven tekent contract bij uitgeverij BMG

EINDHOVEN - De Eindhovense band capcap...cap heeft een contract getekend bij muziekuitgever Wonderkamer/BMG, een samenwerking tussen BMG/Talpa en de Engelse singer-songwriter Fink.

Fink (echte naam Fin Greenall) is zeer gecharmeerd van capcap...cap. Nadat hij debuutalbum ‘Sonder’ (2016) had gehoord, nam hij contact op met de groep. Hij wil de Eindhovenaren een groter podium bieden. De voormalig techno-producer maakt nu atmosferische, veelal akoestische songs. Hij toert momenteel langs de Europese festivals en stond twee weken geleden nog op Down the Rabbit Hole in Beuningen.

De verbintenis tussen Wonderkamer/BMG en capcap...cap gaat over de uitgavenrechten voor de songs van de band. De Eindhovenaren brengen een mix van indie-stijlen als new wave, postrock en triphop. De groep brengt in oktober tijdens de Dutch Design Week deel twee van zijn 'Mobius'-tweeluik uit: ‘Mobius Pt. 2: Pieces'.

Waar voorloper 'Mobius Pt. Low Key' ging over het vinden van je plek in de wereld en de druk van de maatschappij, gaat het tweede deel over de manieren waarop je kan omgaan met tegenslag, neerslachtigheid en druk. capcap...cap zorgt niet alleen voor een online-release, maar zal beide delen in oktober ook uitbrengen op vinyl.