Volledig scherm
De Eindhovense band BeApple (vlnr): Cees van Rooden, Rik van Stiphout, Niels Tiebosch en Alain Leijtens.

Beatles-band BeApple treedt op na première film ‘Yesterday’ in Natlab Eindhoven

EINDHOVEN - De film ‘Yesterday’ rond het repertoire van The Beatles krijgt woensdag 26 juni een speciale première in het Natlab in Eindhoven. De band BeApple geeft na afloop van de filmvertoning een optreden.

Stel, je wordt wakker in een wereld waarin The Beatles nooit hebben bestaan. Jij bent de enige die de songs van de band kent. Het overkomt Jack, de hoofdpersoon in ‘Yesterday’, de nieuwe film van Danny Boyle (maker van onder andere Oscar-winnaar 'Slumdog Millionaire‘ en ‘Trainspotting‘). De mislukte muzikant, een rol van  Himesh Patel, groeit uit tot een succesvolle singer-songwriter. Natuurlijk dankzij zijn geweldige repertoire met songs als ‘Yesterday’, ‘Hey Jude’, ‘Help!’ en ‘All You Need Is Love’.

De Eindhovense groep BeApple geeft na afloop van de film een optreden in het Natlab. De vier muzikanten zijn geen imitators (Beatles-kostuums en pruiken ontbreken), maar geven de liedjes van The Beatles een geheel eigen draai. De band speelde zich daarmee ook internationaal in de kijker. BeApple speelde onder meer in Argentinië en de Cavern Club in Liverpool, het voormalige thuishonk van The Beatles.

De film en het optreden zijn het resultaat van een samenwerking tussen het Natlab en De Effenaar. De programmeurs van de Effenaar gaan  optredends van artiesten en bands óf een ander muzikaal programma toevoegen aan de vertoning van muziekfilms. De films worden in het Natlab of de Effenaar vertoond.

De voorstelling begint woensdag om 19.30 uur.