Volledig scherm
PREMIUM
Eigentijdse iconen van Harry Verhoeven sieren het boek van Rob Mutsaerts. © foto's Harry Verhoeven

Boek Bossche hulpbisschop Rob Mutsaerts: Van kerkelijk vuur tot waakvlammetje

EINDHOVEN - De Brabantse hulpbisschop Rob Mutsaerts denkt dat ‘herbronnen’ de oplossing is voor de kerk die flink lijdt onder kritiek en leegloop. Hij schrijft dat in zijn boek dat vrijdag wordt gepresenteerd.

De hulpbisschop van Den Bosch maakt zich zorgen want het gaat slecht met de Rooms Katholieke kerk en met religie in zijn algemeenheid en daar wil de geestelijke iets aan doen. Daarom schreef hij het boek ‘En dan denk ik aan Brabant… Brandt daar nog licht?’ Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: nee, het vuur van de Rooms Katholieke kerk is verworden tot zoiets als een waakvlammetje. Dat geeft de auteur zelf ook aan, hij heeft het over ‘barre tijden’, ‘de kerk is zijn identiteit kwijt’ en ‘iedereen is de weg én het adres kwijt’.

  1. ‘Luchtig’ avondje over de dood met Typhoon, Lucky Fonz III en Kader Abdolah in Parktheater Eindhoven

    ‘Luchtig’ avondje over de dood met Typhoon, Lucky Fonz III en Kader Abdolah in Parkthea­ter Eindhoven

    EINDHOVEN - ‘Een onomkeerbare toestand waarbij een voorheen levend organisme niet meer groeit, en geen metabolisme of andere actieve levensfuncties meer heeft.’ De Dood, kortom. Niet het eerste waaraan je denkt bij een relaxed avond­je uit, maar literatuurclub Watershed uit Eindhoven belooft het luchtig te houden tijdens haar avond ‘Hallo Dood!’ in het Parktheater, zaterdag 26 oktober.