Volledig scherm
The Ruggeds (vlnr): Duzk, Jazzy Gypz, Niek, Leelou, Skychief, Tawfiq, Stepper en Roy. © The Ruggeds

Breakdancers The Ruggeds uit Eindhoven treden op voor miljoenenpubliek op Amerikaanse tv

EINDHOVEN - Een miljoenenpubliek kijkt dinsdag 29 mei in Amerika naar een optreden van het Eindhovense breakdanceteam The Ruggeds. De ploeg doet mee aan de talentenshow World Of Dance van tv-zender NBC.

Het tweede seizoen van de populaire reeks is in de periode januari-maart opgenomen in Los Angeles. The Ruggeds mogen nog niks verklappen over de uitslag. De eerste aflevering komt dinsdag op de Amerikaanse tv. Tijdens World Of Dance strijden de Eindhovenaren samen met andere deelnemers uit de internationale danswereld om een hoofdprijs van 1 miljoen dollar. In het gevecht om deze prijs moeten de teams vier rondes overleven.

De jury bestaat uit zangeres, danseres en mode-icoon Jennifer Lopez, muzikant en danser Ne-Yo en danser Derek Hough. Het eerste seizoen van World Of Dance trok vorig jaar tussen de 7 en 9 miljoen kijkers per aflevering. 

The Ruggeds bestaan sinds 2005 en wonnen vele (internationale) prijzen. De Eindhovenaren dansen in videoclips en shows van popsterren, doen educatief werk en maken theatershows. De nieuwe show, ‘Between Us’, gaat in februari volgend jaar in première in het Parktheater in Eindhoven.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement