Volledig scherm
PREMIUM
Laura van Dolron - Wat we normaal niet horen © foto: Moon Saris

Ce n’est pas théatre: indringende non-fictie op podium in Pand P in Eindhoven

RECENSIEEINDHOVEN - Wat we wel hebben. Een bijna leeg podium. Een kantinetafel met thermoskannen en omgedraaide papieren geruite bekertjes. Zo’n twintig degelijke alledaagse stoelen in wijdse cirkel. Drie mannen en een vrouw. De vrouw is uiterst gespannen en heeft houvast aan een paar A4’tjes, die ze nauwelijks raadpleegt. Tot het eind toe houdt ze de spanning erin met verhalen die vooral schrijnen.

Wat: première ‘Wat we normaal niet horen’ door stand-upfilosoof Laura van Dolron i.s.m. Het Zuidelijk Toneel (HZT)

Waar: De Nieuwe Vorst, Tilburg

Wanneer: za 25 mei.

Nog te zien di 28 mei, Pand-P, Eindhoven

We luisteren met ingehouden adem, niet in staat om de ban te breken met al was het maar een enkele opmerking uit de zaal. De boog staat te strak.

Wat we niet hebben. Small talk, beweging, opsmuk. Theater. De grenzen vervagen met al die lezingen in zalen die voorbehouden waren aan de verbeelding. Voorbehouden aan indirecte moraal, verpakt in aangeklede verhalen, waarin je op je eigen creatieve wijze jouw inzichten in de mensen om je heen -en in jezelf- vergrootte. Literatuur versus non-fictie. De indringende verhalen van stand-upfilosoof Laura van Dolron laten aan de verbeelding niets over, en dat is ook haar bedoeling.