Volledig scherm
PREMIUM
Chloé Rutzerveld

Chloé Rutzerveld uit Eindhoven schrijft boek over voedsel van de toekomst: Tussen efficiënt eten en verlangens

EINDHOVEN - De Eindhovense food- en conceptdesigner Chloé Rutzerveld (25) presenteert vrijdagavond een boek over het voedsel van de toekomst, inclusief een aantal recepten.

Haar grootouders hadden een flinke moestuin en de scholier Chloé mocht daar graag in werken. ,,Het was een flinke tuin, met sla, aardappelen, aalbessen, boontjes. Ik ging er twee keer peer week naar toe en was heel gezellig. Ik hielp in de tuin, groente en fruit schoonmaken en gelijk op tafel: heerlijk. Maar ook eten inmaken, wecken – deden we samen met oma. Daar zaten we veel uurtjes. Maar ook thuis hoor, was en is nog altijd heel bourgondisch. We hebben een heel grote tafel in de keuken waar iedereen altijd aan kan schuiven, fijn eten, mooi servies. Dat heb ik dus wel een beetje meegekregen, ja.”

  1. ‘Luchtig’ avondje over de dood met Typhoon, Lucky Fonz III en Kader Abdolah in Parktheater Eindhoven

    ‘Luchtig’ avondje over de dood met Typhoon, Lucky Fonz III en Kader Abdolah in Parkthea­ter Eindhoven

    EINDHOVEN - ‘Een onomkeerbare toestand waarbij een voorheen levend organisme niet meer groeit, en geen metabolisme of andere actieve levensfuncties meer heeft.’ De Dood, kortom. Niet het eerste waaraan je denkt bij een relaxed avond­je uit, maar literatuurclub Watershed uit Eindhoven belooft het luchtig te houden tijdens haar avond ‘Hallo Dood!’ in het Parktheater, zaterdag 26 oktober.