Opdrachtgever Monique List (links) wethouder van o.a. design in Eindhoven en Chris Sigaloff, die het plan voor Complex schreef.
Volledig scherm
PREMIUM
Opdrachtgever Monique List (links) wethouder van o.a. design in Eindhoven en Chris Sigaloff, die het plan voor Complex schreef. © Foto DCI Media

Complex: nationaal instituut in Eindhoven waar het ‘elke dag Dutch Design Week is’

EINDHOVEN - Het publiek doorlopend in contact brengen met de nieuwe verhalen rond ontwerp en technologie. Dat is wat moet gaan gebeuren in Complex, het design- en technologie-instituut dat in Eindhoven moet landen. Dinsdag is dat gepresenteerd in Design Academy Eindhoven.

Het nieuwe nationale instituut zal zich eerst laten zien op wisselende plekken in de stad, om in 2023 de deuren te openen van een permanente locatie. Dat zou het Evoluon kunnen zijn, maar ook het nieuwe complex rond het VDMA-gebied aan de Vestdijk of die van KnoopXL bij het stationsgebied, zijn – naast andere - in beeld als huisvesting voor de nieuwe instelling. In het najaar van 2020 wil de organisatie bekendmaken waar de organisatie onderdak gaat krijgen. Belangrijke eisen zijn dat het een plek met reuring moet zijn en makkelijk toegankelijk.