Volledig scherm
PREMIUM
Marielle Woltring (Lavalu) achter de piano in het Blue Collar Hotel op Strijp-S in Eindhoven © Jean Pierre Reijnen/fotomeulenhof

De ademloze droomwereld van zangeres Lavalu in De Schalm in Veldhoven

EINDHOVEN - In het overgangsgebied tussen waken en slapen viert de verbeelding hoogtij. Dromen, herinneringen, fantasie en werkelijkheid vormen een hecht weefsel. In die gemoedstoestand schreef Lavalu de nummers op ‘Solitary High’. Met dit repertoire toert ze door het land.

,,Ik heb eindelijk mijn stem gevonden”, zegt Marielle Woltring (1979), zoals Lavalu eigenlijk heet. De zangeres, die in Eindhoven opgroeide, kwam na jaren zoeken uit bij een vorm die haar helemaal ligt. Eerder nam ze albums op met muzikanten uit pop en jazz. Op haar nieuwste cd begeleidt ze haar zang alleen op de piano. Lichte elektronische bewerkingen van haar stem roepen het gevoel op van een droomwereld. Het zijn liederen die heel persoonlijk voelen. Haar stem is even intiem als de teksten die ze zingt. Heel precies gearticuleerde fluisteringen, zuchten en ademloos verlangende smeekbedes worden afgewisseld met stemverheffingen, dromerig mijmerend neuriën.