Volledig scherm
PREMIUM
Marielle Woltring (Lavalu) achter de piano in het Blue Collar Hotel op Strijp-S in Eindhoven © Jean Pierre Reijnen/fotomeulenhof

De ademloze droomwereld van zangeres Lavalu in De Schalm in Veldhoven

EINDHOVEN - In het overgangsgebied tussen waken en slapen viert de verbeelding hoogtij. Dromen, herinneringen, fantasie en werkelijkheid vormen een hecht weefsel. In die gemoedstoestand schreef Lavalu de nummers op ‘Solitary High’. Met dit repertoire toert ze door het land.

,,Ik heb eindelijk mijn stem gevonden”, zegt Marielle Woltring (1979), zoals Lavalu eigenlijk heet. De zangeres, die in Eindhoven opgroeide, kwam na jaren zoeken uit bij een vorm die haar helemaal ligt. Eerder nam ze albums op met muzikanten uit pop en jazz. Op haar nieuwste cd begeleidt ze haar zang alleen op de piano. Lichte elektronische bewerkingen van haar stem roepen het gevoel op van een droomwereld. Het zijn liederen die heel persoonlijk voelen. Haar stem is even intiem als de teksten die ze zingt. Heel precies gearticuleerde fluisteringen, zuchten en ademloos verlangende smeekbedes worden afgewisseld met stemverheffingen, dromerig mijmerend neuriën.

  1. De Wieger in Deurne toont de mooiste modernisten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?
    PREMIUM

    De Wieger in Deurne toont de mooiste modernis­ten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?

    DEURNE - De collectie van Museum De Wieger in Deurne herbergt heel wat kunst uit de eerste drie decennia van de twintigste eeuw. Deze periode kenmerkt zich door een veelheid aan stromingen, die in de tentoonstelling Mooiste modernisten bij elkaar komen. Niet in chronologische volgorde, maar geordend op onderwerp. Iets waar de intieme kamertjes op de bovenverdieping van het pand zich uitstekend voor lenen.