De drie mooiste bomen van de regio

videoEINDHOVEN - Van de tien mooiste, oudste en meest bijzondere bomen van Noord-Brabant, staan er drie in onze regio. Van een heuse heksenboom in Bladel, een adembenemende rode beuk in Oirschot tot een zwaar overschatte boom in Nuenen.

Toegegeven, de boom op landgoed Ten Vorsel konden we eerst niet vinden. Omdat ‘een stukske verderop’ voor een boer in Bladel blijkbaar iets heel anders is dan voor twee stadsmensen uit Eindhoven. Pas als we - de fotograaf en ondergetekende - zo ongeveer over haar wortels struikelen, pas dán zien we de beuk. Een fraai exemplaar inderdaad, met een gedeeltelijk schoongespoelde wortelaanzet, zoals de bomenstichting dat zo mooi omschrijft. Pal naast een slootje; aan de overkant wat saaie dennen en ook andere loofbomen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven: ‘het is erop of eronder, laat je stem horen’

    Muziekge­bouw Frits Philips in Eindhoven: ‘het is erop of eronder, laat je stem horen’

    De auteur van dit artikel is Rob Schoonen, kunstredacteur van het ED. Waarom is het zo oorverdovend stil rond Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven? Al jaren? Zeker, de gemeenteraad is er druk mee, net als het college van Eindhoven, dat het ene na het andere plan bespreekt om het noodlijdende muziekcomplex te redden. Om over de medewerkers van het complex maar te zwijgen; het merendeel werkt zich een slag in de rondte om van de rode weer zwarte cijfers te maken. Zo zijn er flink wat mensen bezig om de concertzaal – financieel gezien - weer gezond te maken. Maar waarom hebben de bezoekers in al die jaren nog helemaal niets van zich laten horen? Het zijn er jaarlijks meer dan 160.000. Echter: stilte alom. Het wordt tijd dat die ook eens hun mond open doen. En flink ook. Voor het te laat is.