Volledig scherm
Repetitie van het International Theatre Collective met de Italiaanse Federica di Lodovico © Oscar Vinck

‘(De)Humanize’: expat-theater over noodzaak van imperfectie in Pand P Eindhoven

EINDHOVEN - Er is behoefte aan theater van en voor expats in Eindhoven, zo bleek uit het succes van het vorig jaar opgerichte International Theatre Collective Eindhoven (ITCE). Met  ‘Outsiders’ stond het ITCE vier keer voor een uitverkochte theaterzaal in Pand P. Nu is er de voorstelling  ‘(De)Humanize’.

‘(De)Humanize’ wordt gespeeld door negen acteurs uit negen verschillende landen, waaronder de Italiaanse Federica di Lodovico en de Indiase Raja Vinay Bennabhaktula, die drie personages neerzet en in het dagelijks leven ‘gewoon’ werkzaam is bij ASML.

Regisseur en auteur Geert Niland vroeg jonge internationals naar hun gedachten over het eeuwig kunnen leven en het streven naar de onkwetsbare mens. Dat leverde drie verhaallijnen op van mensen die omgeven zijn door mogelijkheden, maar niet in staat zijn om te kiezen: het verhaal van Bette en Jonah die een verlaten vakantiepark bezitten, dat van voormalig theaterregisseur Jonah en en het verhaal van Josephine, voorheen Jozef.

De voorstelling is (uiteraard) Engelstalig.

1 mei try out, 2 mei (première) en ook 3 en 4 mei, Pand P, 20.30 uur, Leenderweg 65 Eindhoven

Download de app van het ED
Download de gratis nieuwsapp van het ED. Zo ben je altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws en bekijk je gemakkelijk alle nieuwsvideo’s. Download nu de nieuwe versie in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).