Volledig scherm
PREMIUM
Zijn fietstochten inspireerden Mathijs Leeuwis tot het maken van een pedal steel-album rondom een wielerthema. © Niels Steeghs

De kinderlijke ontdekkingstocht van muzikant Mathijs Leeuwis: 26 mei concert in Van Abbemuseum

EINDHOVEN - Dankzij de pedal steel-gitaar begon Mathijs Leeuwis aan een ‘kinderlijke ontdekkingstocht’. Hij doet 26 mei met gitarist Marzio Scholten de aftrap van concertserie ‘Felt’, een initiatief van Muziekgebouw Eindhoven.

Het idee was gewaagd: een zanger van Nederlandstalige songs met americana-invloeden gooit het over een compleet andere boeg en gaat met zijn pedal steel-gitaar een instrumentaal album maken over wielrennen. ,,Dat is toch behoorlijk debiel?”, zegt Mathijs Leeuwis uit Tilburg.

  1. Dj Sophie Francis (20) uit Rooi gaat de wereld over: ‘Heb een geweldig leven, maar soms ook echt zwaar’
    PREMIUM

    Dj Sophie Francis (20) uit Rooi gaat de wereld over: ‘Heb een geweldig leven, maar soms ook echt zwaar’

    SINT-OEDENRODE - Ze leeft het leven van haar dromen. Als internationaal succesvol dj Sophie Francis - of ‘gewoon Sophie uit Rooi’ (Sint-Oedenrode) voor vrienden. Op haar 15de werd ze al ontdekt, nu is ze 20 en honderden optredens over de hele wereld verder. Op sociale media laat ze niet alleen de vrijheid, blijheid zien, maar is ze ook eerlijk. ,,Ik heb een geweldig leven, maar het is ook echt zwaar soms.”