Volledig scherm
PREMIUM
1000mods (vlnr): Labros G. (drums) , Dani G. (bas), Giorgos T. (gitaar) en Giannis S. (gitaar).

De opmars van de Griekse rockers: band 1000mods geeft optreden in de Effenaar in Eindhoven

EINDHOVEN - Muziek uit Griekenland? Dan denk je vooral aan zangeres Nana Mouskouri en de sirtaki van Trio Hellenique. Doorgewinterde popkenners zullen Aphrodite’s Child nog noemen, het gezelschap met zanger Demis Roussos en toetsenist Vangelis. Toch telt het land ook veel bands die harde, ruige rock maken. Een van de populairste groepen, 1000mods, speelt vrijdag 14 juni in de Effenaar.

Veel Griekse hardrock- en metalbands maken internationale tournees, zegt Labros G., de drummer van 1000mods. ,,Al die aandacht in Europa: dat was tien jaar geleden ongebruikelijk. Maar inmiddels is de scene voor zware rock geëxplodeerd. Er zijn veel goede bands met duizenden fans.”

  1. Indringende, fijne en slimme verhalen op Graduation ‘19
    PREMIUM

    Indringen­de, fijne en slimme verhalen op Graduation ‘19

    Als het inderdaad klopt dat de net-afgegestuurden van Design Academy Eindhoven ons een blik gunnen op de toekomst, dan ziet die er tamelijk gecompliceerd uit. Want de geslaagden van designopleiding tonen een wereld die agressief is, amper te doorgronden en ons overdondert met informatie. De designers in spé proberen – ieder op geheel eigen wijze – ons door dat woud te loodsen. Of ons simpelweg een spiegel voor te houden. Of door één element van die gecompliceerde omgeving te isoleren en daarmee behapbaar te maken.