Eindhovense designers Sam van Gurp (links) en Esther Jongsma (rechts) van bureau VanTot op de beurs in Milaan in 2018.
Volledig scherm
Eindhovense designers Sam van Gurp (links) en Esther Jongsma (rechts) van bureau VanTot op de beurs in Milaan in 2018.

Designbeurs Milaan verplaatst naar juni vanwege uitbraak coronavirus

EINDHOVEN - De grootste en belangrijkste meubelbeurs ter wereld, de Salone del Mobile in Milaan, is verplaatst van half april naar de week tussen 21 en 26 juni. De reden voor de verplaatsing is de uitbraak van het coronavirus in Noord-Italië. Dat heeft de burgemeester van de domstad dinsdagavond bekendgemaakt.

Altijd presenteren veel designers uit de regio Eindhoven zich op de Salone met hun nieuwste producten. Zij voorzien vooralsnog geen grote problemen door de verplaatsing van de beurs naar een later tijdstip. ,,Wat heel erg helpt is dat iedereen, ook in Milaan, echt vol begrip is en goed meewerkt”, aldus een woordvoerder van Dutch Invertuals, het Eindhovense collectief dat zich elk jaar in Milaan presenteert. ,,Veel designers vinden het prettig dat ze nu twee maanden langer hebben om hun werk af te ronden. En de praktische zaken als reizen en verblijven, dat lijkt zich allemaal wel op te lossen.”

Ook Design Academy Eindhoven, eveneens altijd present met werk van net-afgestudeerden, ziet geen beren op de weg nu de beurs is verplaatst.