Volledig scherm
© Menno Boon

Designjaar trapt af in Eindhoven in het Philips Museum en De Kazerne

EINDHOVEN - 2017 is uitgeroepen tot het jaar Van Mondriaan tot Dutch Design. Ook in Zuidoost-Brabant worden - vooral in oktober - tal van evenementen gehouden. In het weekeinde van 11 en 12 februari trappen het
Philips Museum en culturele plek De Kazerne gezamenlijk af met het Year of Design Weekend.

Het weekeinde staat bol van lezingen en voordrachten en uiteraard zijn er design-presentaties te zien. In het Philips Museum is dat de tentoonstelling Space Age Design; over de vormgeving bij de multinational in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Lezingen zijn er onder meer van Sean Carney, chief design officer van Philips en Hans Robertus, voorheen senior directeur Philips Design en Tet Reuver, verbonden aan Design Academy Eindhoven.

In De Kazerne is in het bewuste weekeinde nog de expositie Espace, ambracing the freedom of beauty te zien. Voordrachten zijn er van onder anderen Brad Koerner, over zijn startup bij Philips en van het duo Maarten Kolk en Gus Kusters over hun kleurenonderzoek voor het RembrandtLab, óók te zien in De Kazerne.

  1. Eén groot kunstwerk in Eindhoven van 54 studenten
    VIDEO

    Eén groot kunstwerk in Eindhoven van 54 studenten

    EINDHOVEN - Bij De Fabriek in Eindhoven is het steevast buffelen tot de laatste seconde voor de opening. Dat hoort zo bij kunstenaarsinitiatieven, waar de betrokken kunstenaars eindeloos dingen willen aanpassen. Bij de huidige presentatie, van maar liefst 54 eindexamenstudenten van academie St. Joost in Breda en Den Bosch, is het al niet veel anders. Voor wie niet beter weet, ogen de verschillende ruimtes in de voormalige tapijtfabriek als een ontplofte bouwmarkt, maar niets is minder waar.