Volledig scherm
PREMIUM
The Jerseys voor Dorpshuis Acht, de plek waar ze nu repeteren en vroeger vaak optraden. Vlnr: Peter de Graaf, Albert Rooijakkers, Timo Brouns en Ben Brekelmans. © Nienke van de Kruijs/Fotomeulenhof

Dochters houd je moeders thuis: The Jerseys spelen in Eindhoven

EINDHOVEN - Meer dan honderd liedjes uit de pophistorie staan op het repertoire van The Jerseys. De Eindhovenaren zijn ook na ruim een halve eeuw nog goed in vorm. De band, opgericht in 1965, speelt zondag 9 september op festival ‘Summer in the Sixties’.

Heel modern, een optreden van een popgroep in het plaatselijke parochiehuis. Maar het moest wèl netjes blijven. De jongens van The Jerseys uit Eindhoven kregen in de jaren zestig te maken met restricties. ,,Bijvoorbeeld tijdens een instuif in Best. Dan mochten we niet meer dan twee langzame nummers achtereen spelen”, zegt bassist en zanger Ben Brekelmans. ,,Anders zou de temperatuur bij de jongens en de meisjes te snel stijgen. Daar hielden we ons aan, anders mochten we niet meer terugkomen. De nuance zat ‘m in het lichamelijk contact. De jongeren stonden toen in rijen tegenover elkaar te dansen. Als we een uptempo-liedje speelden, was er geen contact. Maar zo gauw we een langzaam nummer brachten, kwamen de jongens en meisjes bij elkaar.”

  1. De Wieger in Deurne toont de mooiste modernisten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?
    PREMIUM

    De Wieger in Deurne toont de mooiste modernis­ten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?

    DEURNE - De collectie van Museum De Wieger in Deurne herbergt heel wat kunst uit de eerste drie decennia van de twintigste eeuw. Deze periode kenmerkt zich door een veelheid aan stromingen, die in de tentoonstelling Mooiste modernisten bij elkaar komen. Niet in chronologische volgorde, maar geordend op onderwerp. Iets waar de intieme kamertjes op de bovenverdieping van het pand zich uitstekend voor lenen.