Volledig scherm
De geboren Astenaar Theo Sieben speelt vrijdag 11 januari in het voormalige kerkje In de Gloria.

Dubbelconcert van regionale topmuzikanten in Asten

ASTEN - Twee muzikanten met Zuidoost-Brabantse wortels geven vrijdag 11 januari een dubbelconcert in het voormalige kerkje In de Gloria in Asten.

Op het podium staan de geboren Astenaar Theo Sieben en diens vakbroeder Eric van Dijsseldonk, oud-inwoner van Eindhoven en Veldhoven. Sieben presenteerde onlangs zijn vierde album: ‘Market Meat’, een plaat met persoonlijke versies van country-blues, gospels en ballads. Sieben is een veelgevraagd gitarist en toerde met onder anderen Henny Vrienten, Douwe Bob, Niels Geusebroek, Bertolf en Ellen ten Damme.

Eric van Dijsseldonk is een meester in het schrijven van geraffineerde popsongs. Hij bracht onder andere enkele Nederlandstalige platen uit. Zijn vorig jaar verschenen EP met de titel ‘45’ bevat vijf liedjes uit het leven van een veertiger: melancholisch en met een glimlach. Van Dijsseldonk is als sessiemuzikant actief voor onder anderen JW Roy, Ricky Koole, Erwin Nyhoff en Malford Milligan & The Southern Aces.

Beide muzikanten spelen ieder een solo-set. Afgelopen jaar toerden ze samen door het land met een voorstelling rondom het werk van George Harrison, dus een gezamenlijke uitvoering van een nummer van de ex-Beatle behoort zeker tot de mogelijkheden.

Het optreden in In de Gloria aan de Lindestraat 1 in Asten begint vrijdag om 20.00 uur, de toegang bedraagt 12,50  euro.

Volledig scherm
Eric van Dijsseldonk geeft vrijdag 11 januari samen met Theo Sieben een dubbelconcert in Asten. © EllenJFotografie