Volledig scherm
De band And Then She Came, te zien op Female Metal Event 2017. © Publiciteitsfoto

Duitse band toegevoegd aan affiche Female Metal Event 2017

EINDHOVEN - De Duitse band And Then She Came is toegevoegd aan het programma van Female Metal Event 2017 (FemMe). Het festival vindt plaats van 21 tot en met 24 september op vier locaties in Eindhoven.

Tijdens FemMe spelen louter bands die een vrouw in de gelederen hebben. And Then She Came lanceert in Eindhoven een nieuw album. De groep combineert invloeden uit metal, elektro en progressieve rock. And Then She Came was oorspronkelijk een studioproject van gitarist Frank Stumvoll, opgericht om de soundtrack van de Duits-Amerikaanse film Bad trip te componeren. Gaandeweg kreeg het project steeds meer de vorm van een authentieke rockband en ontstonden songs voor een eigen album. De titelloze debuutplaat verscheen vorig jaar.

Ook de Nederlands/Braziliaanse band Phantom Elite is geboekt voor FemMe, zo onthulde de organisatie vrijdag. Al eerder werd bekend dat onder andere Delain en MaYaN op het festival spelen. Het evenement start 21 september met een pre-party in Dynamo. Vervolgens zijn van 22 tot en met 24 september optredens in Dynamo, de Effenaar en de theaterzaal van het Blue Collar Hotel. Er zijn twee after-party's in café The Jack.