Volledig scherm
PREMIUM
Rockband Iron Reagan is zaterdag een van de bands op Dynamo Metal Fest. © Dennis Williford

Dynamo Metal Fest in Eindhoven: rockfeestje voor de echte liefhebbers

VideoEINDHOVEN - Festivalbezoekers, vrijwilligers en muzikanten vormen jaarlijks een hechte vriendengroep tijdens Dynamo Metal Fest. De vierde editie van het Eindhovense festival is zaterdag 14 juli.

Negen bands, een groep vrienden, eten en drinken. Dynamo Metal Fest biedt ‘alles wat je nodig hebt’, zegt mede-organisator Sander Waterschoot. ,,En wat je niet nodig hebt, dat is er niet.” Op het festival is, net als vroeger bij Pinkpop of Torhout/Werchter, één podium waar negen bands spelen. Randactiviteiten zoals theater of kermisattracties ontbreken. ,,We gaan hier geen pretpark neerzetten”, aldus Waterschoot. 

  1. Jimmy Rosenberg even op podium en dan de afkickkliniek in: Het is mijn laatste kans
    PREMIUM
    Video

    Jimmy Rosenberg even op podium en dan de afkickkli­niek in: Het is mijn laatste kans

    Gitaarvirtuoos Jimmy Rosenberg (Asten, 1980) was een wereldster, maar raakte verslaafd en verstrikt in zijn eigen leven. In het openbaar was hij de laatste tien jaar nauwelijks meer te zien. Binnenkort wordt hij voor de tweede keer opa. Omdat hij zijn kleinkinderen pas mag zien als hij clean is, trekt hij zich een dezer dagen terug in een gesloten kliniek. Maar ook wilde hij nog één keertje vlammen op de gitaar. ,,Waarom kijken ze alleen maar naar je om als je beroemd bent?”