Volledig scherm
Woenzelaar op de cover van zijn debuut-EP. © Van Klasse

Een reis door de wereld van rapper Woenzelaar uit Eindhoven

EINDHOVEN - De debuut-EP van de Eindhovense rapper Woenzelaar is veertig seconden ‘onderweg‘ als de volgende zin klinkt: ,,Ben alleen gekomen, ga in m'n eentje naar m'n kist.” De regel zet de toon voor deze explosie van rauwe taal en dito beats.

Woenzelaar komt uit -de naam zegt het al- de wijk Woenselse Heide en heet Adnan. Met zijn achternaam wil hij niet in de publiciteit. Hij toerde met stadgenoot Fresku, acteerde in de serie ‘Moccro Maffia‘ en werkte bij het maken van zijn debuutplaat ‘Zero Tolerance‘ samen met onder anderen rapper Sven Alias en de producers p.Ape en Esko. Laatstgenoemde is eigenaar van label Van Klasse, waar Woenzelaar in 2017 een contract tekende.

Het straatleven, geld verdienen en vriendschap zijn de belangrijke thema's van de acht tracks op mini-album ‘Zero Tolerance‘. Tegen een achtergrond van gesampelde kreten, vette baslijnen en inventieve beats verhaalt Woenzelaar onder meer over ‘die koude loop op je hoofd’, ‘dieven en dealers‘ en -uiteraard- Woensel-Noord. 

Akrapovic is een ode aan de fabrikant van uitlaten: ‘Met deze motor ga ik thuiskomen‘. In de track ‘Heimwee‘ vertelt hij zijn moeder echter dat hij vanavond juist niet meer thuiskomt. ‘Jnoen’ gaat vermoedelijk over een jeugdige delinquent. ,,Ja, z'n moeder heeft pijn: wanneer komt haar zoon vrij?”

De laatste track ‘Nachtwacht‘ is qua productie de meest rijke track: je zou er met een beetje fantasie zelfs op kunnen dansen. Het wordt geen vrolijk dansje. „Want straks lach je niet meer”, rapt Woenzelaar in het slotnummer van deze ruige trip door zijn belevingswereld.

‘Zero Tolerance‘ van Woenzelaar is vrijdag 15 maart verschenen bij het label Van Klasse.