Volledig scherm
PREMIUM
Eindhoven Film Festival in Natlab © FotoMeulenhof/Kees Martens

Eindhoven Film Festival: voor nog geen drie tientjes vier dagen film kijken

EINDHOVEN - ‘Durf anders te zijn’ was het thema van de negende editie van het vierdaagse Eindhoven Film Festival (EFF), dat zondagavond 1 december werd afgesloten. Dat resulteerde onder meer in indringende animatie, Kempische horror en films in een magnetron.

In twee stappen van Eindhoven naar Cannes: het kan. Tripple3Film uit Rotterdam won met de film ‘Lekkage’ het 48 Hour Film Project op Eindhoven Film Festival (EFF) en mag naar de landelijke finale. Als ze hier weer winnen mogen ze naar het roemruchte festival van Cannes.
Het 48 Hour Film Project is een competitie waarin teams van filmmakers een genre, personage, rekwisiet en een dialoog toegewezen krijgen, en 48 uur hebben om een korte film met die elementen er in te creëren. Op het EFF is het een hit. Dertig teams - zelfs eentje uit Boedapest - deden mee, een record, de ‘screenings’ dit weekend zaten allemaal vol. Het niveau was bovendien beduidend hoger dan voorgaande jaren, zegt Pierre van Megen, ‘citymanager’ van 48 Hour Eindhoven. ,,Je merkt dat film leeft in Eindhoven.”