Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit de documentaire 'Birthplace' van Sil van der Woerd en Jorik Dozy, tijdens EFF te zien. © EFF

Eindhovens Film Festival: veel meer dan films alleen

EINDHOVEN - Donderdagavond opent de achtste editie van het Eindhovens Film Festival dat niet alleen in het Natlab, maar ook in het TAC, de VUe-bioscoop en het Van Abbemuseum wordt gehouden. Het is de eerste editie onder leiding van Frank van der Linden.

Hij is trots op het programma dat is samengesteld door een team dat – op één medewerker na – helemaal nieuw is. ,,Ik heb het overgenomen van de oprichter Ramon Etman en dat voelt toch een beetje alsof je een kind ter adoptie krijgt aangeboden. Maar, ik denk dat het gelukt is om op zijn minst een even sterk programma als vorig jaar te presenteren.”

  1. Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven: ‘het is erop of eronder, laat je stem horen’

    Muziekge­bouw Frits Philips in Eindhoven: ‘het is erop of eronder, laat je stem horen’

    De auteur van dit artikel is Rob Schoonen, kunstredacteur van het ED. Waarom is het zo oorverdovend stil rond Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven? Al jaren? Zeker, de gemeenteraad is er druk mee, net als het college van Eindhoven, dat het ene na het andere plan bespreekt om het noodlijdende muziekcomplex te redden. Om over de medewerkers van het complex maar te zwijgen; het merendeel werkt zich een slag in de rondte om van de rode weer zwarte cijfers te maken. Zo zijn er flink wat mensen bezig om de concertzaal – financieel gezien - weer gezond te maken. Maar waarom hebben de bezoekers in al die jaren nog helemaal niets van zich laten horen? Het zijn er jaarlijks meer dan 160.000. Echter: stilte alom. Het wordt tijd dat die ook eens hun mond open doen. En flink ook. Voor het te laat is.