Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van het project ‘Time Writers’ van designstudio EDHV, te zien in New York. © EDHV

Eindhovense geschiedenis in New Yorkse galerie

EINDHOVEN – Middeleeuws hout, opgediept uit de grond onder het 18 Septemberplein in Eindhoven, steelt vanaf vandaag de show in Manhattan. Het eeuwenoude hout maakt onderdeel uit van een tentoonstelling waar ook de Eindhovense designstudio EDHV aan deelneemt.

‘Bijzonder eervol’ noemt Remco van de Craats het dat designstudio EDHV deelneemt aan de presentatie Design by Time die vandaag opent in New York en nadien een jaar lang door Amerika reist. ,,Niet alleen mooi dat wij deelnemen, maar de andere exposanten zijn ook nog eens heel goede designers”, aldus Van de Craats vanuit een koud New York.

  1. De productieve jaren van Van Gogh in Nuenen
    PREMIUM
    Video

    De productie­ve jaren van Van Gogh in Nuenen

    EINDHOVEN – Geboren in Zundert, leerling en student in Zevenbergen en Tilburg, brengt Vincent van Gogh zijn meest productieve tijd in Brabant door in Nuenen. Twee jaar werkt hij er, van december 1883 tot november 1885. Hij schildert en tekent er vooral wevers en boeren. Die zijn ook te zien op de tentoonstelling Van Goghs Intimi die vandaag, zaterdag, opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.