De Eindhovense ontwerpster Kiki van Eijk.
Volledig scherm
De Eindhovense ontwerpster Kiki van Eijk. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Eindhovense ontwerpster Kiki van Eijk maakt installatie voor Amerikaans mega-festival Coachella

EINDHOVEN - Ontwerpster Kiki van Eijk uit Eindhoven gaat een grote kunst-installatie maken voor het beroemde Coachella-festival in de Verenigde Staten. 

De Eindhovense is samen met vier andere deelnemers door de organisatie geselecteerd, zo blijkt uit de line-up van het festival. Het evenement vindt plaats tijdens twee weekends in april (10-12 en 17-19) in Indio, Californië. De stad ligt in de hete Colorado-woestijn. Coachella weet elk jaar vele toppers uit de (alternatieve) rockscene te strikken. Het festival trekt dagelijks gemiddeld 100.000 bezoekers.

Op het programma van 2020 staan onder anderen Rage Against The Machine, Lana Del Rey, Thom Yorke, Calvin Harris en Frank Ocean. Het evenement combineert muziek met kunst . Bekend zijn onder andere de ballonnenketting van Robert Bose en de kleurrijke podia-ontwerpen van Do LaB uit Los Angeles. Het is nog niet bekend hoe de bijdrage van Van Eijk eruit gaat zien.

De Eindhovense, opgegroeid in het Limburgse Tegelen, runt samen met partner Joost van Bleiswijk de studio Kiki & Joost. Beiden zijn afgestudeerd aan de Design Academy. Van Eijk staat bekend om haar kleurrijke, speelse ontwerpen voor onder andere tapijt, glas, textiel en keramiek. Haar werk is wereldwijd tentoongesteld in musea en galerieën.

Bezoekers tijdens het Coachella-festival van vorig jaar.
Volledig scherm
Bezoekers tijdens het Coachella-festival van vorig jaar. © Amy Harris/Invision/AP