Eindhovense Studio Thier & Van Daalen op beurs Milaan

Salone di MobileMILAAN - Dan stá je in Milaan, op de belangrijkste meubelbeurs ter wereld, maar dan ben je er nog niet. Want de voorbereiding mag dan kloppen, het transport mag dan prima zijn verlopen en de geplande expositie van je nieuwste producten pakt prima uit. Maar dan is het dinsdag 4 april, aan het begin van DE week, en daar sta je dan. Toch wat met bibbers. Dat gevoel bekruipt elke vormgever die voor het eerst in Milaan zijn werk toont. StudioThier & Van Daalen hebben ook ietwat 'last' van dat heilige moeten. 

Iris van Daalen en Ruben Thier uit Eindhoven maken prachtige producten, met enorm veel gevoel. Wat ze in Milaan - op de gewilde locatie Ventura Lambrate - laten zien, geeft dat prima aan. Niet alleen de bijzonder lampen 'Vapourlights', waar ze tijdens de laatste Dutch Design Week goede sier mee maakten, zijn nu gepresenteerd in de voormalige garage. Ook nieuwe objecten worden op subtiele wijze getoond aan de duizenden mensen die hier elke dag voorbij komen.

Volledig scherm
De expo-ruimte van Thier & Van Daalen in Milaan © Rob Schoonen

Verrassend zijn de sieraden van kunststof waarbij vooral het fenomeen 'draaien' bepalend is geweest. De ringen, hangers en armbanden doen denken aan de glazen objecten die het duo 2 jaar geleden presenteerde en waarin pasteltinten een belangrijke rol speelden.

Niet ingetogen zijn de robuuste objecten - van standaard tot krukje - die zijn gefabriceerd van afvalmateriaal. De hompen kunststof zijn gelaten wat ze zijn, alleen hebben Thier & Van Daalen ze doormidden gezaagd of er is simpelweg een vlak in gemaakt. En daarmee kun je dan weer prima producten maken als een standaard voor een spiegel of een wandkastje.

De eerste dagen zijn goed bevallen, maar het blijkt toch niet eenvoudig om op heel enthousiaste wijze je verhaal te doen. En dan: praat je wel de goede mensen? En praat je niet teveel of juist niet te weinig? Dat mag dan zo voelen: Thier en Van Daalen maken sterke objecten; die vertellen op zich al een verhaal, misschien wel hét verhaal.

  1. Een woning in Woensel als DDW-tentoonstellingsruimte

    Een woning in Woensel als DDW-ten­toon­stel­lings­ruim­te

    EINDHOVEN - Zoals veel goede ideeën ontstond ook deze tijdens een borrel. Iris van Daalen en Ruben Thier (samen het Eindhovense ontwerpduo ThierVanDaalen) spraken afgelopen zomer tijdens een ontmoeting van de Dutch Design Foundation met Katja Lucas en Rafaëlla Vandermühlen van die organisatie. Thier: "Gesproken werd er onder meer over de komende DDW en hoe mooi het zou zijn als tijdens die week een compleet huis dienst zou kunnen doen als expositieplek."