Jimmy Rosenberg in Volt Sittard (archieffoto december 2018).
Volledig scherm
Jimmy Rosenberg in Volt Sittard (archieffoto december 2018). © Dieter van den Bergh

Exclusief optreden gitarist Jimmy Rosenberg uit Helmond in Bimhuis Amsterdam

HELMOND - Ruim een jaar na een eenmalig optreden in Sittard geeft gipsy-gitarist Jimmy Rosenberg uit Helmond op 24 januari een exclusief optreden in het gerenommeerde Bimhuis tijdens Django Amsterdam.

Het festival - op 24, 25 en 26 januari -  is een eerbetoon aan de legendarische Waalse gitarist Django Reinhardt (1910 -1953), die gezien wordt als grondlegger van de gipsy-swing, ook wel ‘jazz manouche’ genoemd. Op 23 januari is het 110 jaar geleden dat hij geboren werd.

Gitaarvirtuoos Jimmy Rosenberg (Asten, 1980) was als tiener een wereldster, speelde samen met de groten der aarde, maar raakte verslaafd en verstrikt in zijn eigen leven. In het openbaar was hij de laatste tien jaar nauwelijks meer te zien. De laatste jaren woont hij in Helmond. 

In Amsterdam speelt hij samen met collega-gitaristen Amati Schmitt en Martin Limberger en met contrabassist Sani van Mullem. Op het festival treden naast bekende jazznamen als saxofonist Benjamin Herman en Anton Goudsmit ook andere leden van de bekende, grotendeels rond Nuenen gewortelde Rosenberg-familie op: violist Wattie, bassist Fremdo en de wereldberoemde gitarist Stochelo Rosenberg, een neef van Jimmy.

Het eenmalige optreden van Jimmy Rosenberg op vrijdag 24 januari is uitverkocht.