Expositie 'The Nudes' in Eersel: Een aanklacht tegen preutsheid

VideoWASSENAAR – Wonend en werkend in Los Angeles, verblijft ze ook regelmatig in Nederland en wil dan best even praten over haar nieuwe foto’s die vanaf 19 april te zien zijn in Eersel. Een gesprek, met model en actrice, maar vooral fotograaf Micky Hoogendijk.

Binnen een paar minuten heeft Micky Hoogendijk (1970) het over het paradijs. Dat is niet toevallig, want hoewel totaal niet religieus opgevoed (‘mijn moeder was wel heel spiritueel’), is ze onder de indruk van het verhaal Genesis. ,,Mooi toch, hoe Adam en Eva in het paradijs zich eerst níet schamen, maar na het eten van de appel plotseling wél. Weet je, de dag van de opening van mijn expositie in museum Jan van der Togt, plaatste ik een foto van een van de werken op Facebook. Dat is dus vijf dagen geblokt! Ik kon niet eens mijn eigen tentoonstelling promoten, omdat die foto een naakt is… Dat zat me echt dwars. Door social media nemen we steeds meer puriteins Amerika over, moeten we over delen van het lichaam balkjes gaan plakken.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven: ‘het is erop of eronder, laat je stem horen’

    Muziekge­bouw Frits Philips in Eindhoven: ‘het is erop of eronder, laat je stem horen’

    De auteur van dit artikel is Rob Schoonen, kunstredacteur van het ED. Waarom is het zo oorverdovend stil rond Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven? Al jaren? Zeker, de gemeenteraad is er druk mee, net als het college van Eindhoven, dat het ene na het andere plan bespreekt om het noodlijdende muziekcomplex te redden. Om over de medewerkers van het complex maar te zwijgen; het merendeel werkt zich een slag in de rondte om van de rode weer zwarte cijfers te maken. Zo zijn er flink wat mensen bezig om de concertzaal – financieel gezien - weer gezond te maken. Maar waarom hebben de bezoekers in al die jaren nog helemaal niets van zich laten horen? Het zijn er jaarlijks meer dan 160.000. Echter: stilte alom. Het wordt tijd dat die ook eens hun mond open doen. En flink ook. Voor het te laat is.