Volledig scherm
Still uit 'Finity Calling' © jasper kuipers

Film Eindhovense animator Jasper Kuipers in première in Tuschinski

De korte film 'Finity Calling' van Jasper Kuipers gaat op vrijdag 13 april in première in het Amsterdamse Tuschinski Theater tijdens het Playgrounds Blend Festival.

Finity Calling is een stop motion-film, die zich bevindt op het snijvlak van experimentele animatie en conventionele film. De film duurt vijftien minuten. 

Volwassenen kijken volgens Kuipers met een zekere afgunst naar kinderen omdat die nog geen besef van sterfelijkheid hebben. In 'Finity Calling' wordt de tijd even stilgezet om te reflecteren op een bijzonder moment van bewustwording. “Ik denk dat het besef van de eindigheid van het leven een bewustwordingsproces is, een overgangsritueel. Met deze film wil ik dit moment laten zien als een cruciale omslag in ons perspectief op het leven.”

Jasper Kuipers (Eindhoven 1985), zoon van de Eindhovense keramisten Michel Kuipers en Ines de Booij, studeerde af aan kunstacademie St Joost in Breda, waar hij tegenwoordig woont en werkt. Hij maakt uiteenlopend werk: van educatieve films en videoclips tot installaties en videoprojecties in musea en theater.

Nederlandse première, vrijdag 13 april, Tuschinski Theater in Amsterdam, om 20 uur.  De internationale première van Finity Calling is tijdens het International Trick Filmfestival Stuttgart, 24-29 april.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement