FLYER
Volledig scherm
FLYER

Follow The White Rabbit: contrast en balans op de technovloer in De Effenaar in Eindhoven

EINDHOVEN - Red en Blue, beide al 20 jaar dj, in ongeveer hetzelfde circuit, zij het dat Blue veelal ondergronds opereerde en Red meestal bovengronds. Toch hebben ze elkaar nu gevonden om aan een nieuw project te beginnen. Als Red&Blue organiseren ze op zaterdag 11 mei het evenement Follow The White Rabbit, een nieuw techno-concept in De Effenaar in Eindhoven.

Red (Ziggy Willemse) en Blue (hij blijft nog steeds liever ondergronds en anoniem) zaten in 2018 apart van elkaar tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) bij het artist diner van Dave Clarke aan tafel. Er ontstond die avond een eerste gesprek dat leidde tot een lopend traject omtrent de techno scene en de onderliggende liefde voor de techno uit de goede oude tijd. Daarnaast bleken beiden een passie te hebben voor oude trance uit de jaren 90. Ze groeiden op in Brabant en bevonden zich ook in het Belgische club circuit. 

Contrast en balans

Line up

Pig&Dan (Es) 

Secret Cinema (Nl) 

Torsten Kanzler (De) 

Ziggy Williams (Nl) 

Skylar Mills (Be)

Zowel Red als Blue hebben individueel 20 jaar ervaring in het techno landschap zowel lokaal, nationaal als internationaal. Red & Blue staan voor contrast en zoeken een juiste balans tussen nostalgie en vooruitstrevendheid, waarbij de basis techno is, maar wordt afgedwaald naar andere genres zoals trance. 

Red en Blue vinden allebei dat een goede dj de overeenkomsten tussen verschillen bij elkaar kan brengen, dat maakt een dj set spannend en gevarieerd. Daarnaast is een stukje herkenning maar ook vernieuwing erg belangrijk, dit is terug te zien in de line up. 

Follow The White Rabbit,

Effenaar Eindhoven

11 Mei 2019

Kaarten zijn nog te koop

Follow The White Rabbit biedt een brede line up waarbij een algemene danceliefhebber eenvoudig kan instappen in het techno genre. Blue: “Voor ons is techno namelijk niet in een donkere tunnel staan en alleen maar vaag doen voor het vaag doen. Voor ons is techno een sociaal ding waarbij wij vooral terug denken aan buitenfeestjes waarbij verschillende groepen mensen die elkaar normaal nooit zouden ontmoeten elkaar vinden in een meltpot van positieve verschillen”.

Follow The White Rabbit is het begin van een langere samenwerking tussen Red en Blue. Ze waren beiden toe aan een nieuw project en er zullen zeker meerdere events volgen. Red & Blue. Follow The White Rabbit. Onthou die namen.