Volledig scherm
Frank lammers © ANP Kippa

Frank Lammers uit Mierlo krijgt Bernhard Cultuurprijs

EINDHOVEN - Acteur Frank Lammers krijgt zondag de Prins Bernhard Cultuurprijs 2017 uitgereikt. Hij krijgt de award van het cultuurfonds vanwege zijn grote en bijzondere prestaties en verdiensten voor de cultuur in Noord-Brabant. 

Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.
Lammers ontvangt de prijs in Vue Cinemas in Eindhoven tijdens het Eindhovens Film Festival. De jury noemt de acteur "in al zijn authenticiteit een warme ambassadeur voor de provincie".

De acteur was te zien in bioscoophits als Zwartboek, Michiel de Ruyter, Wilde Mossels en De Marathon. Ook speelde de Mierlonaar in de series All Stars en De Enclave. Hij ontving een Gouden Kalf voor zijn rol in de thriller Nachtrit, over de taxi-oorlog in Amsterdam.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. In culturele ecosystemen zijn niet instellingen maar dragende groepen het fundament
    Opinie

    In culturele ecosyste­men zijn niet instellin­gen maar dragende groepen het fundament

    Gerard Rooijakkers is cultuurhistoricus (Eindhoven, 1962) en als adviseur en oud- kroonlid verbonden aan de Raad voor Cultuur te ’s-Gravenhage. Hij schrijft dit opiniestuk op persoonlijke titel. De Waarde van Cultuur 2018 is een initiatief van het PON, Kunstloc enTelos in Noord-Brabant alsmede de Amsterdamse Boekmanstichting. In samenwerking met Pyrrhula Research Consultants zijn zoveel cultuurdata bijeengebracht dat Noord-Brabant landelijk informatie-koploper is.