Volledig scherm
Theatergroep Flint © Rogier Fokke

Gedonder op de boerderij: locatietheater in Luyksgestel en Westelbeers

Twee wereldvreemde boertjes en broers wonen al hun hele leven op een afgelegen boerderij. Als ze plots bezoek krijgen van een weggelopen tienermeisje staat hun leven op z'n kop. 

De voorstelling 'Victoria' van de Amsterdamse theatergroep Flint is speciaal gemaakt voor boerderijen, en dit weekend te zien in  De Elzenhoeve in Luyksgestel en  - twee keer - in de Cultuurboerderij in Westelbeers.

'Victoria' is een muzikale en theatrale ode aan de boerenstand, gebaseerd op het boek ‘Lied van de vlakten’ van de Amerikaan Kent Haruf en op tekst van Lisa de Rooy. 

De twee wereldvreemde broers Harold (gespeeld door Felix Strategier) en Walter (David Vos)  krijgen op hun afgelegen hoeve plots gezelschap van het  wispelturige tienermeisje Victoria, gespeeld door zangeres en actrice Susan Malaika Bailey. Dit zorgt voor ongemakkelijke taferelen.

Theatergroep Flint van Felix Strategier bestaat al ruim 20 jaar. Recent gaf de groep tien uitverkochte voorstellingen van 'Victoria' op het locatietheaterfestival De Karavaan in Noord-Holland.

De livemuziek is van Frank van Bommel, onder meer op duimpiano, harmonium en slagwerk.  In Luyksgestel speelt na de voorstelling het zeskoppige QuiVive balfolk. Om te dansen dus.

'Victoria'  van theatergroep Flint, vrijdag 15 juni, 20.30 uur, inloop 20 uur, Elzenhoeve, Elsendijk 1, Luyksgestel. www.elzenhoeve.eu. 
Zaterdag  16 juni aanvang 20.30 uur en zondag 17 juni aanvang 14.30 uur Voldijnseweg 8, Cultuurboerderij Westelbeers

Volledig scherm
De folkband QuiVive © ED
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement