Volledig scherm
De band Black Swords speelt zaterdag 25 januari op Winterfest in Eindhoven. © René Bradwolff

Geen covers, alleen zelf geschreven liedjes op festival Winterfest in Eindhoven

EINDHOVEN - Bands en singer-songwriters met zelf geschreven liedjes presenteren zich zaterdag 25 januari tijdens festival Winterfest in Eindhoven. Het evenement is een initiatief van de Eindhovense rockband The Seasons en vindt plaats in PopEi (Klokgebouw 300).

De bandleden van The Seasons vonden het zes jaar geleden hoog tijd voor een festival waar acts alleen eigen werk presenteren. Want voor (regionale) muzikanten die niet doordrongen tot het clubcircuit, waren destijds nog maar weinig plekken. Ook omdat enkele potentiële podia tijdens de financiële crises tussen 2008 en 2012 in de problemen kwamen. ,,Als je in een café stond, kreeg je na afloop soms een tip van de eigenaar: ‘De volgende keer moet je ook bekende liedjes spelen’. Maar daarom maken wij geen muziek, dus hebben we zelf een festival georganiseerd”, verklaarde Seasons-drummer Bart Wernaart. 

De toegang is ook deze keer gratis. Er treden acht bands op, waaronder de jonge groep Black Swords. De muzikanten uit De Kempen en Limburg behaalden in 2017 de tweede plek in RTL-programma ‘Holland's Got Talent’. 

Op het affiche staan ook regionale groepen als CU@Sunrise (gitaarrock, Eindhoven) en Death Star Discotheque (indie post-punk, Boxtel/Eindhoven). Het publiek kan luisteren naar zeven singer-songwriters, onder wie Eva Wiselius en Kevin Bachus (beiden woonachtig in Son en Breugel) en Eindhovenaar Sam Times. Winterfest begint om 15.00 uur.