Volledig scherm
Derk Uijthoven (m) vorige week tijdens festival Summer in the City in Eindhoven, zijn laatste klus voor de band Mac Taple. © Jean Pierre Reijnen

Geluidsman Derk Uijthoven (59) overleden

EINDHOVEN/TILBURG - In zijn woonplaats Tilburg is maandagochtend vroeg Derk Uijthoven, bekend als geluidsman in de Brabantse muziekwereld, overleden. Hij werd 59 jaar.

De oud-Eindhovenaar overleed aan de gevolgen van een ernstige ziekte. Hij was onder meer actief voor de Eindhovense bands Flyin’ Spiderz en Mac Taple en stond in Eindhoven en ver daarbuiten bekend als een zeer kundig vakman. ,,Een fenomeen in het muziekwereldje”, aldus bassist Peter Visser van Mac Taple. 

Ruim een week geleden, op zondag 1 september, verzorgde hij nog één keer de techniek voor de Eindhovense rock-'n-rollband tijdens festival Summer in the Sixties bij de Wim van Doorne-kiosk. ,,Een mooie en onuitwisbare herinnering”, liet Derk Uijthoven 's avonds weten via Facebook.

  1. De productieve jaren van Van Gogh in Nuenen
    PREMIUM
    Video

    De productie­ve jaren van Van Gogh in Nuenen

    EINDHOVEN – Geboren in Zundert, leerling en student in Zevenbergen en Tilburg, brengt Vincent van Gogh zijn meest productieve tijd in Brabant door in Nuenen. Twee jaar werkt hij er, van december 1883 tot november 1885. Hij schildert en tekent er vooral wevers en boeren. Die zijn ook te zien op de tentoonstelling Van Goghs Intimi die vandaag, zaterdag, opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.