Volledig scherm
Miggs de Bruijn © ED

Genomineerden Eindhoven Cultuurprijs: van rapper Miggs de Bruijn tot jeugdtheaterplatform Wildpark

De genomineerden voor de Eindhoven Cultuurprijs 2019 zijn bekend. Voor de Stimuleringsprijs zijn dit Modulab, PLASMA, Wall Street, Warehouse of Innovation en Wildpark. Voor de Waarderingsprijs Agnes van Dijk, Angelo Martinus, Miggs de Bruijn, The Ruggeds en United Cowboys. Publiek kan vanaf nu zelf stemmen voor de Rabo Publieksprijs.

De Stimuleringsprijs wordt uitgereikt aan een beloftevolle instelling of maker die korter dan vijf jaar bestaat. Modulab organiseert evenementen rond elektronische muziek, PLASMA is een platform voor creatieve ondernemers, Wall Street een kunstenaarsinitiatief ontstaan aan het Stadhuisplein, Warehouse of Innovation een creatieve locatie in het voormalig V&D-gebouw en Wildpark het jeugdtheaterplatform van Parktheater Eindhoven.

Waarderingsprijs

De Waarderingsprijs wordt toegekend aan een maker/instelling met een aantoonbare staat van dienst. Agnes van Dijk is modekunstenaar, Angelo Martinus ‘grondlegger’ van de urban scene in Eindhoven, Miggs de Bruijn een rapper, The Ruggeds een internationaal succesvol breakdancecollectief en United Cowboys een dans/performance-collectief.

De Eindhoven Cultuurprijs wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De winnaars worden gekozen door een jury: Angelique Bellemakers, Gerard Zwartkruis, Esther van Kalken, Annemarie Pijnappel en Marjolein Calon. De prijs: een geldbedrag van 7500 euro.

Naast beide prijzen wordt er een Rabo Publieksprijs uitgereikt ter waarde van 7500 euro. Iedereen kan vanaf nu t/m 30 september stemmen op zijn favoriet via eindhovencultuurprijs.nl. De genomineerde met de meeste stemmen ontvangt de Rabo Publieksprijs. De prijs wordt 30 oktober in de Effenaar uitgereikt.

  1. Ook veel leerlingen studenten aan de slag met Van Gogh
    PREMIUM

    Ook veel leerlingen studenten aan de slag met Van Gogh

    EINDHOVEN – Meer dan drieduizend leerlingen en studenten van verschillende scholen in en rondom Den Bosch maken de komende maanden nader kennis met het werk van Vincent van Gogh. De educatieve dienst van het Noordbrabants Museum heeft een heel uitgebreid programma opgezet rond de tentoonstelling Van Goghs Intimi die zaterdag opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.