Volledig scherm
PREMIUM
Voorstelling 'Stallerhof' door Afslag Eindhoven. © Moon Saris

Gitzwart en intrigerend boerendrama in stal Genneper Hoeve

TheaterEINDHOVEN - Met ‘Stallerhof’ van de Duitse schrijver Franz Xaver Kroetz, levert Yvonne van Beukering een van haar beste regies af bij Afslag Eindhoven. De komende tijd is het dertien keer te zien in de Genneper Hoeve in Eindhoven.

De ruim honderd bezoekers kwamen stil naar buiten op het Limburg Festival. Met Stallerhof achter de kiezen niet zo vreemd; de voorstelling stelt loodzware onderwerpen als onderdrukking, verkrachting en onmacht aan de orde en doet dat op een niet mis te verstane manier. Weinig omfloerst, juist heel naturalistisch en rauw, wordt het boerendrama in vijf kwartier voorgeschoteld.

  1. Zundert, geboorteplaats Vincent van Gogh
    PREMIUM
    Video

    Zundert, geboorte­plaats Vincent van Gogh

    EINDHOVEN – De liefde van Vincent van Gogh voor de natuur heeft hij waarschijnlijk van zijn moeder. Dat stelt Ron Dirven, directeur van het Van Gogh Huis in Zundert in de video van vandaag. Die is gemaakt rond de opbouw van de grote tentoonstelling ‘Van Goghs Intimi’ die komende zaterdag, 21 september wordt geopend. Rond de opbouw van die grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.