Hippe Gasten: ‘big in China', maar eerst nog even rocken voor kinderen in Eindhoven

VideoEINDHOVEN - Het gaat goed met de Nederlandstalige kinderrockband Hippe Gasten, die naast de Hollandse ook de Chinese (!) zalen plat speelt. Met een kakelverse theatershow staat de groep  - met onder meer Daan Koch uit Eindhoven en ‘meester Jon’ uit Beek en Donk - zondagmiddag 9 december in het Parktheater.

In vijf jaar tijd in 100 Chinese steden optreden. Met Nederlandstalige liedjes als ‘Tonnie van Tegenover’ en ‘Ik heb liever niet dat je naar me kijkt’. Het doel van hun Chinese boeker leek een tikkeltje onrealistisch. Maar het gaat er nu toch van komen, zo lijkt het. In januari toert Hippe Gasten voor de zesde keer door China. En in april en juni opnieuw. ,,In het begin was ik van alles onder de indruk, maar het voelt nu bijna al als normaal. Al blijft het natuurlijk bizar”, zegt Daan Koch (37), de Eindhovense gitarist van de band, die Nederlandstalige pop en rock speelt, voor kinderen van pakweg 9 tot 12 jaar.  De overige bandleden komen uit Nijmegen en Arnhem en uit Erp, woonplaats van zanger Jon van den Elsen, de enige niet fulltime-muzikant: hij geeft ook nog les op basisschool het Klokhuis in Beek en Donk.

  1. Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven: ‘het is erop of eronder, laat je stem horen’

    Muziekge­bouw Frits Philips in Eindhoven: ‘het is erop of eronder, laat je stem horen’

    De auteur van dit artikel is Rob Schoonen, kunstredacteur van het ED. Waarom is het zo oorverdovend stil rond Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven? Al jaren? Zeker, de gemeenteraad is er druk mee, net als het college van Eindhoven, dat het ene na het andere plan bespreekt om het noodlijdende muziekcomplex te redden. Om over de medewerkers van het complex maar te zwijgen; het merendeel werkt zich een slag in de rondte om van de rode weer zwarte cijfers te maken. Zo zijn er flink wat mensen bezig om de concertzaal – financieel gezien - weer gezond te maken. Maar waarom hebben de bezoekers in al die jaren nog helemaal niets van zich laten horen? Het zijn er jaarlijks meer dan 160.000. Echter: stilte alom. Het wordt tijd dat die ook eens hun mond open doen. En flink ook. Voor het te laat is.