Volledig scherm
PREMIUM

Hoe je literatuur maakt van het alledaagse: nieuwe bundel verhalen van Henk van Straten

‘Bundels verkopen niet’, zegt Henk van Straten in zijn nieuwste boek, een bundeling van stukjes die hij zelf publiceerde. Hopelijk geldt dat niet voor deze sterke bundel waarmee de Eindhovense schrijver moeiteloos het gros van ‘stukjesschrijvers’ ontstijgt. 

Hij publiceerde eerder memoires en romans, waaronder Wij zeggen hier niet halfbroer en Berichten uit het tussenhuisje. Zijn nieuwe boek Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké bevat volgens de achterflap ‘observaties en literaire beschouwingen over het menselijk tekort, de absurditeit van het bestaan en dat beetje liefde en begrip dat soms net het verschil kan maken’.

  1. De productieve jaren van Van Gogh in Nuenen
    PREMIUM
    Video

    De productie­ve jaren van Van Gogh in Nuenen

    EINDHOVEN – Geboren in Zundert, leerling en student in Zevenbergen en Tilburg, brengt Vincent van Gogh zijn meest productieve tijd in Brabant door in Nuenen. Twee jaar werkt hij er, van december 1883 tot november 1885. Hij schildert en tekent er vooral wevers en boeren. Die zijn ook te zien op de tentoonstelling Van Goghs Intimi die vandaag, zaterdag, opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.