Volledig scherm
PREMIUM
Joep Onderdelinden als stuntelende inbreker in Alone@Home © Anna van Kooij

Home Alone, maar dan zonder zoete bijsmaak, in Parktheater Eindhoven

EINDHOVEN - Toch niet wéér ‘Home Alone’ in deze donkere dagen... Maar Matzer uit Den Bosch pakt het avontuurlijker aan in haar muziektheatervariant Alone@Home, op een tekst van Brabanders Lucas de Waard en Daan Windhorst. Joep Onderdelinden speelt boef Fokko.

Hoe lang hij al in het vak zit? Joep Onderdelinden (1965) moest er toevallig net aan denken toen hij in de theaterfoyer een foto van Willem Nijholt zag hangen. ,,Met hem heb ik in 1988 mijn eerste grote productie gedaan: ‘De Verbroken Code’, over computerpionier Alan Turing. Ik speelde het verleidelijke hoerenjongetje, haha.”
Daarna volgde onder meer ‘Beste maatjes’ met Paul de Leeuw (1989), ‘Ajax-Antigone’ (1991) bij Het Zuidelijk Toneel met Ivo van Hove, ‘Katharina Katharina’ (2002) bij Artemis en ‘Arabische Nacht’ (2003) bij Productiehuis Brabant (beiden onder regie van Matthijs Rümke), en musicals als ‘Funny Girl’, en ‘Ja Zuster Nee Zuster’ (2010). Onderdelinden is, kortom, meer dan postbode Siemen uit de populaire VPRO-serie ‘Zaai’, de rol waar de meeste mensen hem van kennen. ,,Ja, ik schiet alle kanten uit. Van Griekse tragedie, via Albert Verlinde en Simone Kleinsma naar slapstick”, lacht Onderdelinden, die ook nog zeven solo's maakte. En dan is hij ook nog regisseur. ,,Op het moment is het behoorlijk hysterisch. Ik doe een regie van Els De Schepper in België, doe ‘Opvliegers 4’, ‘Expeditie Eiland’ en speel in ‘Gnaffel’ waar ik ook de regie van doe.”

  1. ‘Luchtig’ avondje over de dood met Typhoon, Lucky Fonz III en Kader Abdolah in Parktheater Eindhoven

    ‘Luchtig’ avondje over de dood met Typhoon, Lucky Fonz III en Kader Abdolah in Parkthea­ter Eindhoven

    EINDHOVEN - ‘Een onomkeerbare toestand waarbij een voorheen levend organisme niet meer groeit, en geen metabolisme of andere actieve levensfuncties meer heeft.’ De Dood, kortom. Niet het eerste waaraan je denkt bij een relaxed avond­je uit, maar literatuurclub Watershed uit Eindhoven belooft het luchtig te houden tijdens haar avond ‘Hallo Dood!’ in het Parktheater, zaterdag 26 oktober.