Volledig scherm
Canshaker Pi speelt 23 mei op het Plugged Festival op het TU/e-terrein in Eindhoven. © Nick Helderman

Indie-band Canshaker Pi één van de hoofdacts tijdens Plugged Festival op terrein TU Eindhoven

EINDHOVEN - De Amsterdamse indierock-band Canshaker Pi is één van de hoofdacts van het Plugged Festival in Eindhoven. Het evenement, opgezet door studenten bouwkunde van de TU/e, vindt donderdag 23 mei plaats op het terrein van de universiteit. 

Het gratis festival is toegankelijk voor alle belangstellenden. Met Canshaker Pi heeft de organisatie een prominente Nederlandse indie-act in huis gehaald. Het eerste album van de gitaarrockers is geproduceerd door Stephen Malkmus, voormalig frontman van de Amerikaanse band Pavement. De Amsterdammers speelden eerder op festivals als Eurosonic, Lowlands, Best Kept Secret en het internationale muziek- en filmevenement SXSW in Austin, Texas.

Behalve Canshaker Pi, behoren ook The Cool Quest (een mix van hiphop en pop) uit Zwolle en de Amsterdamse garagerockers van Yip Roc tot de hoofdacts van het Plugged Festival. Op het affiche staan tevens de nodige muzikanten/bands met een regionale achtergrond. Zo komen de groepen White Feather, Los Pidrillos en Stitch & The Rag Dolls uit Eindhoven. Ook de Helmondse pianist David Hordijk treedt op. Plugged Festival is in 2013 opgezet door leden van CHEOPS, de studievereniging van de faculteit bouwkunde van de TU/e.

Het festival telt twee podia. Bij goed weer vindt het evenement plaats op het KOE-veld van de campus, als de weersomstandigheden tegenvallen wordt uitgeweken naar de markthal van het MetaForum. Het Plugged Festival begint om 16.00 uur en duurt tot middernacht.