Volledig scherm
Zangeres Greetje Kauffeld, zaterdag te zien in de foyer van Muziekgebouw Eindhoven. © Jurjen Donkers

Jazzdiva Greetje Kauffeld geeft 13 april concert in Muziekgebouw Eindhoven

EINDHOVEN - Zangeres Greetje Kauffeld (79) behoort tot de groten van de Nederlandse jazz. Ze geeft zaterdag 13 april een optreden in de foyer van Muziekgebouw Eindhoven.

De geboren Rotterdamse laat zich begeleiden door Erik van der Luijt (piano) en Joep Lumeij (contrabas). Het concert is onderdeel van de serie Dutch Jazz Legacy. Deze nieuwe concertreeks is een productie van de wekelijkse Blue Note ClubSessions.

Greetje Kauffeld staat te boek als een authentieke Nederlandse jazz-diva, net als vakgenoten Rita Reys (1924-2013) en Pia Beck (1925-2009). Zij begon haar carrière als vocaliste bij het beroemde orkest The Skymasters en vertegenwoordigde Nederland in 1961 op het Eurovisie Songfestival met het lied ‘Wat een dag’. Ze werd tiende.

Eind jaren zestig werkte ze in de Verenigde Staten met sterren als bassist Ray Brown en gitarist Herb Ellis. Ook in Duitsland is Kauffeld zeer populair.

 Ze stond vele malen op het North Sea Jazz Festival en werd door de festival-organisatie bekroond met de Bird Award (naar de saxofonist Charlie ‘Bird’ Parker). De onderscheiding is inmiddels vernoemd naar Paul Acket, oprichter van North Sea Jazz.

Het optreden begint zaterdag om 17.00 uur. Kaarten kosten 2,50 euro in de voorverkoop en 5 euro aan de deur.