Jimmy Rosenberg even op podium en dan de afkickkliniek in: Het is mijn laatste kans

VideoGitaarvirtuoos Jimmy Rosenberg (Asten, 1980) was een wereldster, maar raakte verslaafd en verstrikt in zijn eigen leven. In het openbaar was hij de laatste tien jaar nauwelijks meer te zien. Binnenkort wordt hij voor de tweede keer opa. Omdat hij zijn kleinkinderen pas mag zien als hij clean is, trekt hij zich een dezer dagen terug in een gesloten kliniek. Maar ook wilde hij nog één keertje vlammen op de gitaar. ,,Waarom kijken ze alleen maar naar je om als je beroemd bent?”

Wie het verhaal van Jimmy Rosenberg nog niet kent, moet er de beroemde documentaire ‘De vader, de zoon & het talent’ van geboren Eindhovenaar Jeroen Berkvens uit 2006 op naslaan: gipsy-jazzgitarist uit de Peel maakt vanaf jeugdige leeftijd furore, wordt uitgeroepen tot 's werelds beste jazzgitarist, krijgt een Amerikaans contract en speelt op het hoogste wereldpodium. Maar ‘de nieuwe Django Reinhardt’ raakt al snel aan lager wal.

  1. Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok
    PREMIUM

    Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok

    RECENSIE - Een opera als geen ander. Zo mag je Einstein on the Beach van Philip Glass gerust noemen. Geen clichématig klef verhaaltje in aria’s en duetten, maar een koor dat notennamen en cijfers zingt, vaak in onnavolgbaar hoog tempo en moordende afwisseling. Daarachter elektronische orgels die de snelheid nog opdrijven met pompende baslijnen en hoog wervelende slingers van tonen. Als rustpunt dienen kalm voorgedragen teksten.