Volledig scherm
PREMIUM
Komatsu (vlnr): Jos Roosen (drums), Mo Truijens (zang, gitaar), Mathijs Bodt (gitaar, zang) en Martijn Mansvelders (bas, zang). © Brendy Wijdeven

Komatsu houdt de naam van Eindhoven Rockcity hoog

EINDHOVEN - Nog één thuisoptreden en daarna gaat Komatsu weer Europa in. De band, vrijdag 9 november te zien in de theaterzaal van het Blue Collar Hotel,  behoort inmiddels tot de internationale vaandeldragers van Eindhoven Rockcity. 

Natuurlijk, het is ‘supergaaf’ om met jouw band een internationale tournee te ondernemen. ,,Ik zou niet anders willen”, zegt Mathijs Bodt, gitarist van Komatsu. Maar het is ook hard werken. Veel buitenstaanders romantiseren volgens hem het toeren door het buitenland. ,,Als je terugkomt, vragen ze: ‘Heb je een goede vakantie gehad?’” Nou nee, ze verblijven niet in een ressort, waar 24 per dag een keukenbrigade en een limousine met chauffeur tot hun beschikking staat. Toeren is veel reizen in een sputterend busje (,,Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door de ANWB”), wachten en nog eens wachten, weinig slaap en matige maaltijden.

  1. De Wieger in Deurne toont de mooiste modernisten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?
    PREMIUM

    De Wieger in Deurne toont de mooiste modernis­ten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?

    DEURNE - De collectie van Museum De Wieger in Deurne herbergt heel wat kunst uit de eerste drie decennia van de twintigste eeuw. Deze periode kenmerkt zich door een veelheid aan stromingen, die in de tentoonstelling Mooiste modernisten bij elkaar komen. Niet in chronologische volgorde, maar geordend op onderwerp. Iets waar de intieme kamertjes op de bovenverdieping van het pand zich uitstekend voor lenen.