Volledig scherm
R - Rated Trio met Alexandria Schultz & Eduardo Diez García & Ian Richter © ED

Laatste Once in a Blue Moon in kerkje Budel

BUDEL - Once in a Blue Moon, een cultureel zondagprogramma in het voormalige protestantse kerkje van Budel, beleeft op 2 september haar laatste editie.

Het initiatief ontstond begin vorig jaar als een samenwerking tussen de Tilburgse kunstenaar Jan Doms, AZC Cranendonck en het  Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA). Maar de elfde editie komende zondag wordt de laatste. Het COA ziet een verdere samenwerking niet zitten: ,,Once in a Blue Moon draagt niet bij aan de doelstellingen van het COA.”

Spijtig, vindt gastheer Jan Doms: ,,De organisatoren, kunstenaars, musici en bezoekers, waaronder vluchtelingen van het AZC Cranendonck, betreuren deze beslissing van het COA, vooral om dat daarmee deze bezielende schakel tussen vluchtelingen en onze maatschappij verloren gaat. Aan de Zaalkerk Budel als oase voor alle culturen, komt dus na een boeiend begin een einde.”

Fujara

Op het programma zondag 2 september onder meer: het R - Rated Trio, met Alexandria Schultz (piano), Eduardo Diez García (viool) en Ian Richter (saxofoon). En Ernst Bonis vertelt over Winne Clement, een Vlaamse autodidact gespecialiseerd in de grote, oorspronkelijk Slowaakse fujara-fluit. 

Ook de korte filmdocumentaire Once in a Blue Moon gaat in première.  In de film geeft Rudi Klumpkes een impressie van de artiesten die tijdens de eerste tien edities van Once in a Blue Moon hebben opgetreden in de Zaalkerk van Budel.

Once in a Blue Moon, zondag 2 september , aanvang 11.00 uZaalkerk, Dr. Ant. Mathijsenstraat 7, Budel

Volledig scherm
Fluitist Winne Clement en zijn fujara © Studio Clement
 1. Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond
  PREMIUM

  Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond

  HELMOND - Twee jaar geleden was zijn afscheidsconcert in Paradiso. Tony Scott trok zich terug uit de muziekwereld nadat de ziekte Multiple Sclerose bij hem werd vastgesteld. Hij loopt sindsdien met een geleidestok en zijn gehoor is ook aangetast. Toch kon hij een lokroep van Urban Matterz-organisator Hans van de Berkmortel niet weerstaan. Tijd voor een eenmalige terugkeer, tijdens de eerste avond van hiphopfestival Urban Matterz. ,,Ik kan gewoon nog niet echt afscheid van het vak nemen", zegt hij zaterdagavond enkele uren voor zijn optreden in de Cacaofabriek.
 2. Directrice Pauline Terreehorst neemt afscheid van Natlab: ‘Eindhoven staat er niet florissant voor’
  PREMIUM

  Directrice Pauline Terree­horst neemt afscheid van Natlab: ‘Eindhoven staat er niet florissant voor’

  EINDHOVEN - Ze roemt de kwaliteit van het Natlab-personeel (‘een robuust team’), maar hekelt de Eindhovense gemeenteraad (‘er moet meer geld naar cultuur’) en de nadruk op techniek, design en kennis (‘dat is een keurslijf geworden’). Interview met Natlab-directeur Pauline Terreehorst, die met pensioen gaat en dus het Eindhovense theater- en filmhuis achter zich laat.