Volledig scherm
The Dirty Denims (vlnr): Marc Eijkhout, Suzanne Driessen, Jeroen Theunis en Mirjam Sieben. © Willem Wouterse

Lekker ongecompliceerd rocken met The Dirty Denims uit Eindhoven

RecensieEINDHOVEN - De nieuwe plaat van de Eindhovense band The Dirty Denims omvat vijf pure, ongecompliceerde rocksongs.  Plus een akoestische afsluiter als extra verrassing. Het viertal presenteert de EP vrijdag in PopEi.

Een goed begin mag best een tijdje duren:  The Dirty Denims starten hun nieuwe EP op volle snelheid met een  intro vol lekkere gitaarriffs. Pas na een minuut horen we de stem van frontvrouw Mirjam Sieben. De band is ‘Pumpin‘on your stereo’, verklaart ze. Een citaat van de Engelse groep Supergrass, net als de Eindhovenaren een band met een repertoire vol energieke rock en een dosis ironie.

Ook na zo'n veertien jaar zijn The Dirty Denims (naar eigen zeggen vertolkers van ‘happy hardrock’)  wars van moeilijkdoenerij. Geen productionele foefjes, ingewikkelde elektronica of een geforceerde kruisbestuiving met andere genres. Nee, het kwartet rockt onverstoorbaar door met behulp van de vier basis-elementen: gitaar, bas, drums en zang. (De Eindhovenaren voegen daar ook nog een orgeltje aan toe).

‘Ready Steady Go! Part I’ is -de titel zegt het al- onderdeel van een tweeluik. Het tweede deel zal later verschijnen. De band eert zijn helden van AC/DC in het nummer ‘Thunder From Down Under’ en stelt in 'Turn Off The Radio’ liever een plaatje op te zetten dan te luisteren naar de radiozenders van tegenwoordig. En terecht.  ‘Last Call For Alcohol’ (kwam nou niemand eerder op die rijmende titel...?)  is ook weer zo'n typische Dirty Denims-rocker vol levenslust en humor. 

Het nummer gaat aan het einde van de EP op herhaling in een speciale, akoestische 'hangover’-versie, inclusief een gefloten solo. Het lijkt een knipoog naar Extreme en Mr. Big, hardrockbands die akoestische uitstapjes maakten. The Dirty Denims kennen hun klassieken en dat wordt opnieuw bevestigd op deze plaat.

The Dirty Denims presenteren ‘Ready Steady Go! Part 1’ vrijdagavond in PopEi, Klokgebouw 300, Eindhoven. De Duitse band Stacy Crowne verzorgt het voorprogramma, zaal open om 20.30 uur.