Volledig scherm
Beeld uit ‘Love’ © Lennart Sjöberg

‘Love’: opwindend dansspektakel in Parktheater Eindhoven

EINDHOVEN - ‘Love’ van Club Guy & Roni is een portret van liefde in een tijdperk van individualisme en onbeperkte keuzes. Totaaltheater met knotsgekke creaties, uitzinnige dans en live-muziek dat soms aanvoelt als een extravagante danceparty. Dinsdag 3 december te beleven in Parktheater Eindhoven. 

In dit verwarrende tijdperk van duizenden prikkels, onbeperkte keuzes, faalangst en FOMO (fear of missing out) komt de liefde er soms maar karig vanaf, is de boodschap van de Zweeds/Nederlandse co-productie ‘Love’, een zinderende en freaky dansvoorstelling vol romances, die opzweept, ontroert en ook nog op de lachspieren werkt. De straffe live-soundtrack is van Slagwerk Den Haag en het Asko|Schönberg Ensemble. 

Behalve door de stand van zaken in liefdesland werden de makers (waaronder choreografen Roni Haver & Guy Weizman) geïnspireerd door filmmakers als Wes Anderson en Robert Altman, en het stuk ‘Beautiful Days of Aranjuez’ van kersvers Nobelprijswinnaar voor de Literatuur Peter Handke. In dit stuk portretteert hij belevingswerelden van mannen en vrouwen op het gebied van seksuele ervaringen, kindertijd en herinneringen.

‘Love’, door Club Guy & Roni, GöteborgsOperans Danskompani, Slagwerk Den Haag en het Asko|Schönberg ensemble, dinsdag 3 december Parktheater Eindhoven, 20.30u-21.45u.