Volledig scherm
PREMIUM
Lesgevers leren Kindergarten-studenten dansen; Chongsan-ri Cooperative Farm. © Carl De Keyzer / Magnum Photos. ED 14 juni 2018. Hoofdfoto. © © Carl De Keyzer/Magnum Photos

Magnum-fotograaf Carl De Keyzer in Museum Helmond: een wereldreiziger met heimwee

HELMOND - Na onder anderen Eve Arnold, Elliott Erwitt en Martin Parr, biedt Museum Helmond nu onderdak aan Magnum-fotograaf Carl De Keyzer. De Belg toont 90 foto’s die hij in 2015 en 2017 maakte in Noord-Korea. Misschien was het wel zijn laatste reisreportage.

Hij is bijzonder thuis in Melle, een gehucht onder de rook van Gent. En wie zou dat niet zijn in een heus kasteel met een park eromheen – met zwembad – en een schreeuwende pauw die de af en toe voorbij razende trein overstemt.

  1. De Wieger in Deurne toont de mooiste modernisten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?
    PREMIUM

    De Wieger in Deurne toont de mooiste modernis­ten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?

    DEURNE - De collectie van Museum De Wieger in Deurne herbergt heel wat kunst uit de eerste drie decennia van de twintigste eeuw. Deze periode kenmerkt zich door een veelheid aan stromingen, die in de tentoonstelling Mooiste modernisten bij elkaar komen. Niet in chronologische volgorde, maar geordend op onderwerp. Iets waar de intieme kamertjes op de bovenverdieping van het pand zich uitstekend voor lenen.