Volledig scherm
Miss Faith

Miss Faith: in de voetsporen van Lady Aida en Miss Djaxx?

EINDHOVEN - Ze hoopt in de voetsporen te treden van legendarische Eindhovense female-dj’s als Lady Aida en Miss Djaxx. “Ik wil een zaal helemaal los laten gaan”, zegt Lotte Prijs alias Miss Faith. Tweede Kerstdag draait ze tijdens het feest No Xcuse in Eindhoven.

Afgelopen zomer ging Miss Faith al internationaal. Ze draaide in Marbella en in Privilege op Ibiza, één van de grootste discotheken van de wereld, was op de closing party van het evenement Ibiza Paint Party.

Djumbo
Lotte Prijs maakte als 16-jarig meisje al de stap in de showbusiness als lid van de meidengroep Djumbo, een marketingstunt van supermarktketen Jumbo. Van 2004 tot 2014 was ze onderdeel van de groep, een Nederlands antwoord op de succesvolle Belgische meidengroep K3.

“Een geweldige periode, ik heb er veel geleerd waar ik nu nog steeds profijt van heb. Maar op een gegeven moment was het tijd voor iets anders, ik wilde wel graag in de muziek blijven want hier ligt mijn grote passie. Ik had misschien solo kunnen gaan zingen, maar ik wilde iets heel ánders gaan doen”.

DJ
De ervaring van Djumbo nam ze mee: optredens voor volle Brabanthallen en een eigen televisieshow zouden in de dj-wereld zeker van pas komen. Ze nam lessen op de Pioneer DJ Academy om de techniek van het mixen onder de knie te krijgen en draait nu in clubs en festivals met een stevige portie EDM: progressive house, electro en clubhouse. “En future house vind ik ook wel erg gaaf! Daarnaast ben ik erg druk bezig met het maken van mijn eigen muziek om op die manier ook het onderscheid te kunnen maken”.

“Natuurlijk ken ik de vooroordelen, die er bestaan. ‘Een vrouw kan niet draaien’, wordt er vaak gezegd, verwijzend naar slechts twee vrouwelijke posities in de meest recente DJ Mag Top 100. Ik wil het tegendeel bewijzen. Ik draai en mix alles live, ik doe niet aan pre-mixen, ik draai live en ècht, want elk optreden is anders. Ik wil altijd de mogelijkheid hebben om mijn set een andere wending te geven als de omstandigheden daarom vragen”

Mannenwereld
En haar rol in een toch overwegende mannenwereld? “Ik denk dat je jezelf als vrouwelijke dj toch meer moet bewijzen dan een man, als vrouw moet je er uiteindelijk toch meer moeite voor doen. Maar dat vind ik niet erg, dat is wel een extra uitdaging om aan te gaan.”

Lees het volledige interview in de cultuurbijlage van het ED van donderdag of in de digitale krant.