Volledig scherm
PREMIUM
Mons de Goede neemt dinsdag afscheid van Parktheater Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Mons de Goede neemt afscheid van Parktheater Eindhoven: ‘Theater kan helpen, inspireren’

EINDHOVEN - Theaterman in hart en nieren Mons de Goede neemt vandaag afscheid van Parktheater Eindhoven. Na ruim 18 jaar programmeren gaat de Eindhovenaar met pensioen. Maar niet heus.

Opvolger Bram Jacobs

Per 1 oktober neemt Bram Jacobs het stokje over van Mons de Goede. Jacobs (1988) werkte als programmeur bij Parkstad Limburg Theaters, waar hij ook verantwoordelijk was voor de muziekprogrammering van de Heerlense festivals Cultura Nova en JazzOUT. Bij het Parktheater neemt hij de programmering van toneel, musical, muziek, show en circus voor zijn rekening. Iselle Claassens (1985) werkt sinds 2012 bij het Parktheater; zij heeft dans, cabaret, jeugd en colleges onder haar hoede.

Het begon met een ‘klein, nieuw projectje’, geregeld met toenmalig schouwburgdirecteur Fons Bruins. Dat deed hij naast zijn werk als dramadocent aan het Van Maerlantlyceum. ,,Gratis, want ik vond het ontzettend leuk om te doen.” Op 1 september 2001 begint hij als programmeur bij het Eindhovense theater.

Sindsdien heeft Mons de Goede (65) honderden, misschien wel duizenden voorstellingen gezien, in binnen- en buitenland, en net zoveel uitvoeringen ingepland voor ‘zijn’ Parktheater. Van de net beginnende cabaretier tot en met de groots opgezette voorstelling van Toneelgroep Amsterdam; De Goede koos, en bepaalde zo mede het beeld van de schouwburg. Na deze 18 jaar programmeren gaat hij met pensioen, maar heeft tegelijkertijd een eigen bureautje opgezet: deGoedeTheaterzaken, want theater, dat stroomt door zijn bloed.